Nem szabad a tehent...
A naplót írjabarna72
Hmmm!
Áttekintés
Összes napló bejegyzés
2
0
205
Számodra látható napló bejegyzés
205
következő
összes bejegyzés
előző
47/52=4 ?
Év vége van. (Nem múlt, nem jövő itt a bejegyzésben, hanem ez a jelen az iskolákban.) És év végi hajtás a jobb jegyekért.

Mind a két gyerekem matek tagozatra jár, ugyanabban a suliban, de most kicsit megütköztem a kisebbik (matek)dolgozati eredményén, pontosabban annak osztályzatán. 
Itt kikötöm, hogy nem tökéletesek a gyerekeim, de hál' isten nem rám ütöttek matematikai tudásukat illetően. :)
A nagyobbik kisujjából kirázza a tantárgyat (nem csak ezt). A kicsi viszont küzd rendesen, és szorgalommal igyekszik kihozni magából a legjobbat. ( Más tantárgyakból is a szorgalmával igyekszik utolérni a bátyja teljesítményét. ) 

Szóval ez a matek, év végi dolgozat sikerült az elérhető 52 pontból, 47 ponttal négyes osztályzatúra. 
Szerény fejszámolási képességeim ellenére is ez 90% fölötti teljesítmény. A tanító néni azzal vigasztalta gyermekem, hogy egy pont hiányzott az ötöshöz. 
Egész év így telt el, hogy küzd a drágám rendesen és teljesen feleslegesen. 
Tegyük hozzá, hogy szigorúak a tanító nénik. Az ötös dolgozat, fehér holló volt az egész évben osztály szerte. Most se volt egy se. (ezt sem értem: nem tenyészmén (-kanca) képző ez a suli és nem az epsomi derbyre készülünk, szóval mire fel ez a szigor?)

És itt rohanok ki, mint Zrinyi, Szigetvárról:
 Én értem, hogy matek tagozat. 
 Én értem, hogy azzal a bizonyos figyelem összpontosítással is baj van a tíz éves kislányomnál. (ez ügyben az apjára ütött: én is inkább a matchboxot tologattam a nyitott matek füzeten...   :vigyor:  )
 Én értem, hogy nem adnak tört jegyet. (egy ilyen dolgozatnál kijárna a 4/5, mint osztályzat) 
 De! Mi lett volna, ha a harmadikos kislányomat, az év utolsó dolgozatán a hiányzó egy pont mellett kivételesen 4/5-del, ne adj isten egy "öt alával" jutalmazta volna a tanító néni (csak ezt a dolgozatot, nem az év végi jegyet!), amivel némi motivációt is adott volna az elkövetkezendő tanévre? (tudom ebben már van némi pedagógia is)
A Kicsilány meg persze, hogy szélmalom harcnak érzi a sok szorgalmit, meg gyakorlást.

Vagy ez tendencia manapság a sulikban? 
Sok az egyetemista (akik hálátlan módon külföldön próbálnak boldogulni), tehát kimondjuk előre a gyerekre  hogy "Hülye vagy fiam, menjél kőművesnek!" (miért zárták be akkor a sok szakmunkásképzőt?)
Elkedvetlenítjük a gyerekeket a tanulástól, hogy véletlenül se tanuljanak tovább és még hülyébb választópolgárok legyenek majd ha felnőnek? Utánozzuk az amerikai rendszert? 

Lánykám nem akar jövőkutató lenni és Elon Musk találmányai is hidegen hagyják. Gyalázatos módon egyelőre óvónői ambíciói vannak.
16 hozzászólás
Beköltöznél Eropolisba?
Elfelejtetted a jelszavad?
Információ
A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ.
Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.