PayU vásárlói tájékoztató


játszom

itt vagy: Eropolis > Belváros > Blog > nagyhusi > 12


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


nagyhusi blogja


Naked
Tapasztalatok, életpillanatok szigorúan őszintén...
Dinoszaurusz vagyok... hiszek a régi értékekben.
Itt is embereket keresek.
Naiva vagyok, de vállalom...
« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »

játszom
#12 (2014-03-23 18:57:20)

Imádom a játékot...leginkább nyerni szeretek, de lassan megtanulom elfogadni, hogy olykor veszthetek is... Nyerhetnék bármikor, ha csalnék. De akkor nem lenne teljes a játék élménye...Hisz az egészben az a jó, hogy legalább két kimenete lehet... Az életet is játéknak fogom fel....egy komoly, de rengeteg élvezetet nyújtó játéknak. Közhely, de tényleg bábok vagyunk a sakktáblán. Mozgatónk ad némi mozgásteret, csipetnyi szabad akaratot, reményt, és odalök: nesze, mászkálj....nyerj vagy veszíts....Okolhatsz bárkit, de a lépéseid te teszed... Lássuk, mi lehetek: bástya- mely szigorúan mozog, őriz és véd....elvesztése hátrányt jelent. Lehetek huszár...azt hívén, hogy ugrálhat össze-vissza, pedig pályája szabott. Szerepe támadó és védekező lehet. Futó- nos ez azt jelenti, hosszú utakat tehet, de a mezők kötöttek...színét nem hagyhatja el....A Király....az nem lennék nememnél fogva, meg különben is, csak egyet léphet, és rendszerint menekül...És ő kapja a mattot. Vezér vagy Királynő.... a saját táblámon ez vagyok. Szabadon mozoghatok és célom a győzelem. Taktika és gondolkodás. A következő lépések és válaszok átgondolása. Néha elrontok egy-egy lépést, s akkor meg kell próbálnom helyrehozni azt. 
Rájöttem, sajátosan értelmezem ezt a játékot is....célom nem az "ellenfél" le-, hanem meggyőzése....Arról, hogy jó velem játszani. Nem bántani akarom, csupán együtt gondolkodni vele. Bejárni a sakktáblát, néha csapdába csalni, vagy akár beleesni, de sose bántani a nagy egészet. Számomra nem a győzelem a fontos, hanem a játék élvezete. Nem a vad elejtése, hanem a vadászat izgalma... Imádok huncutkodni, de sosem szegek szabályt. Se a játékét, sem a magamét....A korlátaimat még mindig nem tudom átugrani. 
A sakktáblán sok jellemmel találkozom...Vannak nagyon tetszetősek, csupa tiszt, hatalmas tudással, érzéssel, intelligenciával... Ja, és persze az idők folyamán találkozom a másik véglettel is....a sötét paraszttal... 
Ilyenkor vállat vonok, és nemes egyszerűséggel leütöm a táblámról....

5 hozzászólás |

Hozzászólások

egymasszemeben
#5 (2014-03-24 23:37:18) |
Remek írás, kiváló hasonlat. Minden pasi az álmai hercegnőjét várja, de mi csak a sötét parasztokkal találkozunk.  :P 
bodza71
#4 (2014-03-24 17:03:17) |
Szuper értelmezések és hasonlatok !!! Minden sora helytálló  :) 
kukac68
#3 (2014-03-24 05:27:18) |
A játszma ilyen.. Az ember a fehér királyt várja, de csak a sötét paraszt jön. Bocsi, kapóra jött a poén. De tetszik az írás. Jó.
urad-holgye
#2 (2014-03-24 01:18:43) |
Zseniális értelmezése a nemek közti játszmáknak. 
perdita
#1 (2014-03-23 23:01:25) |
 :vigyor:  én le szoktam pöckölni